zaterdag 4 april 2015

Nick en Simon : ( Den Bosch )


Gisteren was het dan eindelijk zo ver, het concert van Nick en Simon waar Astrid en ik al lang naar uit keken, omdat ik jullie graag laat mee genieten, hier een soort terugblik.

Nick en Simon werden bekend als ‘De vrienden van Jan Smit’ maar in korte tijd groeide het Volendamse duo Nick en Simon uit tot bekendheden in de muziekwereld. Tijdens hun nieuwe theatertour ‘Herinneringen’ nemen Nick en Simon het publiek mee op een reis langs de hoogtepunten van hun carrière tot nu toe.
Middels korte anekdotes worden de eerste nummers, die de twee ooit maakten, ten gehore gebracht. Achter elk lied schuilt een verhaal en zo zien we hoe Nick en Simon hun muzikale carrière zijn begonnen. Het begint met een optreden van een kerstfeest op school en binnen no time zit de agenda van de mannen volgepland met optredens. De heren stoppen met hun opleidingen, Nick en Simon gaan zich volledig richten op hun muziek. En met succes!

In de negen jaar die inmiddels verstreken zijn hebben Nick en Simon vele bijzondere dingen mogen doen. Van Symphonica in Rosso tot The Americain Dream. Maar ook de vele nummers en albums die zij maakten zijn een groot succes. Tijdens deze theatershow komen deze uiteraard aan bod. ‘De Soldaat’, ‘Pak maar mijn Hand’, ‘Steeds Weer’, ‘Kijk Omhoog’, ‘Rosanne’, stuk voor hits die door het publiek uitvoerig worden meegezonden. 

Nick en Simon hebben met ‘Herinneringen’ een intiem theaterconcert weten te creëren. Af en toe ging het licht in de zaal aan, waardoor er makkelijker contact gemaakt kon worden met het publiek zo wordt dit concert al snel een stuk persoonlijker. Erg leuk was de afwisseling in deel 1 en 2. De eerste deel bevat meer anekdotes gecombineerd met liedjes en de tweede deel neigt meer naar een theaterconcert, waar hun band ook deelgenoot van is en waar een mooi lichtplan de nummers versterkt. Tijdens het tweede deel is er voor het publiek af en toe ook gelegenheid om even uit de stoelen omhoog te komen en lekker even mee te dansen. Maar ook wordt er door de twee heren de tijd genomen om enkele mooie ballads te laten horen.‘Herinneringen’ van Nick en Simon geeft een mooie weergave van hun muzikale hoogtepunten. De verhalen tussendoor worden met humor gebracht en blijven hierdoor luchtig en worden geen saaie opsomming van momenten. Henk Jan Smits heeft ooit gezegd dat er uit Volendam geen idolen komen, Nick en Simon hebben bewezen dat dat wel degelijk idolen in Volendam zittenNick en Simon en hun theatervoorstelling 'herinneringen’ zijn  tot en met augustus te bezoeken in verschillende theaters in Nederland. Kijk voor meer informatie en kaarten op www.nickensimon.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten