zaterdag 27 december 2014

Kane stopt

                                                 Haagse Rockband Kane stopt ermee.

Ik was geen fan van deze band, maar ze hadden goeie nummers. Had ook geen cd's van ze, wel heb ik ze een paar keer op een festival live mogen bewonderen en het podium is toch echt wel de plek waar zanger Dinand Woesthoff en gitarist Dennis van Leeuwen thuis horen.
Zelf heeft de band geen behoefte om nog op het podium te staan of om de studio in te duiken voor een nieuw album.

De band bestaat al sinds 1998. Ontdekt door Henk-Jan Smits, bekend van Idols net als Edwin Jansen de manager van Kane. De band is geïnspireerd door de band U2.

Echtgenote van Dinand was Guusje Nederhorst  (Roos in GTST) ondertussen helaas alweer 10-jaar overleden door de gevolgen van kanker. Dinand heeft na haar dood een nummer geschreven ''Dreamer'' (Gussie's song) het nummer behaalde nummer 1 positie en de opbrengst van €250.000 ging naar KWF.

Zelf vind ik het nummer No Surrender van Kane samen met Carice van Houten het mooiste. Dat zongen ze samen voor de tv actie voor giro-555 voor Haïti

Kane heeft negen prijzen mogen ontvangen waarvan:
3- 3FM Awards : Beste band, beste album (fearless) en beste artiest
en 6 keer zijn ze onderscheiden met een Edison: 2x beste alternative (''as long as you want this'', ''so glad you made it'') beste album (so glad you made it), beste dvd (live in Ahoy), beste single (no surrender) en beste groep

Geen opmerkingen:

Een reactie posten