donderdag 3 juli 2014

Handen af van onze zwarte piet!Het is natuurlijk al te belachelijk voor woorden dat zoiets in het nieuws komt, en dat ik me ergernis hierover moet gaan uiten.
Een groep mensen (ook Hollanders) vinden dat zwarte piet kwetsend is voor zwarte mensen.....(ik ga netjes blijven;-))) maar wat een ontzettend grote onzin.

Het Sinterklaasfeest stamt al uit de 17e eeuw.....dan gaat zo'n groepjes mensen die het niet eens is met ons ''cultuurfeest'' roet in het eten gooien?? Ronduit belachelijk! Vorig jaar was de discussie erg hoog opgelopen dat men de zwarte pieten bij de aantocht in Amsterdam al had aangepast.
Maar ook het feit dat Sinterklaas een feest is voor de kinderen.....hoe kan je iets wat voor de kinderen is ....ter discussie stellen en willen gaan veranderen?!

Ook enorm bizar dat de VN zich vorig jaar ermee heeft bemoeid....

De discussie is helaas niet tot vorig jaar gebleven de desbetreffende groep is erg actief om de zwarte piet te veranderen ( geen oorringen, diverse kleuren/of minder zwart,geen lippenstift en geen kroes haar)

Vandaag deed een rechter uitspraak en hij zei: '' veel zwarte Amsterdammers voelen zich gediscrimineerd door Zwarte Piet, wat inbreuk maakt op het privé-leven van deze mensen'' Dan zeg ik .....dan gaat die groep maar ff lekker op vakantie als de Sint met zijn zwarte pieten het land in is. Maar ook dat een rechter zoiets kan zeggen....

Die uitspraak van de rechter is wereldnieuws geworden .
Ben erg benieuwd welke wending dit allemaal nog gaat krijgen....ben bang dat die mensen nog hun zin gaan krijgen ook.

Ik ben dan misschien al bijna 28 , maar ik geloof heilig in het Sinterklaasfeest en daar hoort de zwarte piet bij zoals we hem allemaal kennen.....het allerleukste kinderfeest van Nederland ......blijf daar van af!


Of zoals uit het bekende liedje van Het Goede Doel 'Sinterklaas wie kent hem niet'  en daarin de welbekende regel :''Sinterklaas Sinterklaas.....en natuurlijk zwarte piet''


Geen opmerkingen:

Een reactie posten