maandag 28 juli 2014

MuggenIk heb er een bloedhekel aan en niet eens zo aan die jeukende bultjes maar dat gezoem 's morgens.....vreselijk!

Dacht ik toch altijd dat als ik die muggen hoor, ze wel zou zien door het licht aan te doen.....maar helaas ze komen niet op licht af, je ziet door het licht wel beter de insecten, maar heel vaak zijn dit geen muggen.

Waarom de jij wel wordt gestoken en iemand anders in huis niet is puur toeval.....ze komen af op bepaalde lichaamsgeur. Het feit dat je dan bijvoorbeeld in Frankrijk meer gestoken wordt komt doordat de muggen weer van een andere geur houden en misschien je lichaamsgeur lekkerder vinden dan de Hollandse mug en je dus iets vaker gestoken word.
Je lichaamsgeur kan je eigenlijk niet veranderen, wel kan je het maskeren door het gebruik van bepaalde crèmes zoals bijvoorbeeld Deet (Deet beslist )

Vroeger op de camping zaten we buiten in de voortent bij de caravan, citroenkaars aan.....dan blijven de muggen weg. Laat dat nou niet helpen ;-) Citronella is ieder geval verboden in Nederland, er zit een bepaald bestandsmiddel in dat niet goed is. Muggen reageren vooral op plantaardige stoffen, planten scheiden een bepaalde geur af die wel of niet aantrekkelijk is voor de mug.

Tonic is ooit ontstaan als anti-malariamiddel, nu is het niet zo dat als je veel Gin Tonic drinkt dat je dan niet gestoken word. Tonic bevat kinine, dat kan helpen om de malariaparasiet te doden. De hoeveelheid kinine in een glas gin tonic is zo extreem laag dat dat niet helpt als anti-muggenmiddel.

Ben je roker? Heb je een hekel aan muggen? Dan zou ik zeggen: '' steek er nog ééntje op!'' De nicotine die wordt gemaakt van tabaksbladeren en daar zit ook weer een stofje in waar muggen niet van houden.

De elektrische apparaatje die koopt bij welke winkel dan ook die een hoge toon af geeft en muggen moeten weg jagen, misschien heb je het al ontdekt, maar daar blijven de muggen niet voor weg.

Mij was weleens verteld om een kruisje in je muggenbult te zetten, je haalt de jeuk tijdelijk weg maar er komt een pijnprikkel voor terug. Dus echt zin heeft het niet, wel kan het handig zijn voor kinderen door de jeuk kunnen ze wakker liggen, de pijn is beter te verdragen en kunnen ze sneller in slaap vallen.

Heb je een muggenbult, zorg dat het koel blijft, verkoeling verminderd de jeuk.

Hopelijk heb je iets aan deze weetjes, en heb je niet al te veel last van deze irribeestjes

3 opmerkingen:

  1. Als je ziet dat een mug je aan het prikken is dan moet je die spier aanspannen. Hierdoor krijgt de mug teveel bloed binnen waardoor hij ontploft.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen