zondag 14 juni 2015

Dinnershow 21 on airZoals jullie weten win ik nog weleens wat, 1,5 maand geleden won ik 4 kaarten bij tijdschrift vriendin....tof tijdschrift. Met die kaarten wonnen we een geheel verzorgd arrangement voor Dinnershow 21 on air. Eén van de laatste shows in dit jaar. Van te voren zie je filmpjes en foto's maar een echt idee hoe het is heb je niet....nu kan ik spreken van een fantastische avond....een droomavond. Als je het zou moeten betalen moet je aardig wat geld wat wegleggen, maar dan krijg je er heel wat moois voor terug.

We werden samen met nog een ander groepje van 4 personen om 17.30 uur verwacht bij studio 21 in Hilversum. Als je daar buiten loopt denk je aan al die BN-ers, de vele leuke tv programma's,  Pim Fortuyn die op dezelfde parkeerplaats is doodgeschoten. Volgende keer als ik er weer loop denk ik vooral aan deze avond.

Bij aankomst kregen we een drankje, gastheer Robbert die ontving ons en vertelde het een en ander over het mediapark, het mediapark is het grootste tv mediapark van Europa, het wordt ook wel Hillywood genoemd, waarom dat wist hij niet te vertellen. Robbert nam ons mee backstage achter bij de Dinnershow we liepen langs andere studio's bij een van de studio's werd een nieuw programma opgenomen ''Dance Dance'' wat wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en Jandino Asporaat.
 We zagen in de gangen alle decorstukken van de Dinnershow, we zijn in de kleedkamers geweest waar de vele danseressen en zangers zich tussen de liedjes door steeds snel weer omkleden. Heel bijzonder om alles zo van dichtbij te kunnen mogen zien. Rond 18 uur kregen we een doorpassessie we hadden geen idee wat dat precies in hield. Er is een ruimte waar alle kleding word gerepareerd omdat er bij elke show wel wat kapot gaat, daar hingen rekken met theaterkostuums die kon je aan doen, met pruiken op en dan op de foto. Daarna moesten we nog even wachten tot het 19 uur was, dan konden we pas de zaal in, dus moesten we nog even in de foyer wachten, die was groot, er was ruimte voor ruim 900 man, wij mochten naar boven daar mochten de VIP gasten plaats nemen, dat waren wij dus ook. Daar kregen we nog een heerlijk glas champagne, we kregen daar ook nog wat lekkere hapjes: bitterballen, sushi en mini-quiche....lekker!
19 uur: tijd voor de Dinnershow! We gingen naar tafel 20 prima plek bij het podium niet te dicht er op wel prima zicht. Kregen een goeie witte wijn, ook die vond ik lekker en drink toch zelden alcohol. Als voorgerecht kregen we Gazpacho geserveerd met avocado creme, zoetzure komkommer, creme fraiche en een crostini. Het gele menu is bedacht door Herman den Blijker.
 Robbert die ons ook de rondleiding gaf, was ook de presentator van de avond en zong ook nog geregeld tijdens de show.
Wat de show zo fantastisch maakte was dat alles zo perfect klopte: dans, decor, liedjes, de stemmen van de zangers, choreografie en ga zo maar door een lust voor het oog, genot voor je oren en wat betreft het eten een feest in je mond.  Als de gerechten werden uitgeserveerd en de mensen aan het eten waren lag de show even stil, en speel  aan de zijkant een bandje dat wat van een minder goeie kwaliteit was...maar ja ook niet alles kan perfect zijn toch :) Het tussengerecht was een op de huid gebakken schelvisfilet (ben niet dol op vis, maar ook super goed gemaakt) met bospeenrisotto en beurre blancsaus, hoofdgerecht was gebakken tournedos met rode wijnsaus aardappelmouseline en gegrilde groenten, het nagerecht was een gedemonteerde Dame Blanche met een niet zo'n lekkere witte wijn.
Na afloop van de show vond er in de foyer een afterparty plaats van een uur waar Robbert, Dewi ook bekend van Idols, Jorginho, Sanne de Winter won bij Xfactor bij de categorie Groepen met de groep X6, Erica Yong en Ruud van Overdijk bekend van Zorro en Jesus Christ Superstar. hun zongen ook allemaal nog het hele uur gezamenlijk tijdens de afterparty....na afloop heb ik Dewi nog een hand gegeven....tof!
Je kan dit lezen, je kan foto's zien, filmpjes bekijken op YouTube, maar je weet pas echt hoe het is als je het zelf hebt kunnen meemaken. Volgend jaar is er weer een nieuwe show. Vanaf 75 euro zijn er kaarten beschikbaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten