zondag 28 juni 2015

Week 26 in Beeld

Deze week werd overschaduwd door een golf van terreur:

Frankrijk:
Vrijdag rond 10 uur brak een voertuig door de hekken van een gasfabriek in Saint-Quentin-Fallavier, bij Lyon. Een man die als bedrijfsleider van een transportbedrijf een pakket kwam ophalen werd onthoofd. De man was in het verleden de baas van de dader, bij het lichaam van het slachtoffer lagen Arabische vlaggen.

Tunesië: 
Kort na de aanslag in Frankrijk, openden twee mannen  in de badplaats Sousse met kalasjnikovs het vuur op toeristen. Zeker 39 mensen kwamen om het leven, onder wie veel toeristen die verbleven in twee hotels aan de kust.

Koeweit:
In Koeweit werd tijdens het vrijdagavondgebed een aanslag gepleegd op een sjiitische moskee. Minstens 27 mensen kwamen op het leven, tientallen raakten gewond. Een zelfmoordterrorist blies zichzelf midden in de moskee op.

Somalië:
In Somalië kwamen vrijdag mogelijk tientallen mensen om bij een aanslag op Afrikaanse vredestroepen. De aanval op de legerpost in de zuidelijke plaats Lego begon met een zelfmoordaanslag. Daarop openden soennitische fundamentalisten het vuur.

-Maar gelukkig was er ook nog goed nieuws vanuit Amerika:
''Homohuwelijk legaal in heel VS''
Homoseksuelen in de Verenigde Staten hebben in het land het recht om te trouwen. dat heeft het Hooggerechtshof, de allerhoogste rechtelijke instantie van het land bepaald.

Volendam in rouw: artiestenmanager Jaap Buys overleden
De Volendamse artiestenmanager Jaap Buys is op 69-jarige leeftijd overleden aan slokdarmkanker. Zijn zoon Aloys maakte het nieuws via Twitter bekend. Volendamse sterren betuigen onder andere op Twitter hun steun aan de fam.Buys


In Amsterdam is dinsdagavond op 62-jarige leeftijd de zanger Thé Lau overleden. Hij had keelkanker. Vorig jaar werd bekend dat de zanger ongeneselijk ziek was
Ongetwijfeld waren er ook mooie dingen gebeurd in het nieuws deze week, maar deze nieuwsberichten kwamen zo bij mij binnen dat ik dit niet kon overslaan. Volgende week hopelijk een vrolijkere Week in Beeld. En onthoud....Iedereen is van de wereld....en de Wereld is van Iedereen.
maak er allemaal een mooie nieuwe week van :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten