zaterdag 21 februari 2015

Rome


Ik ben net als vele duizenden andere Feyenoord Supporters.....ben dan ook enorm trots op wat Feyenoord gepresteerd heeft in Rome, aankomende donderdag maken we het af en door naar de volgende ronde.
Waar ik als Feyenoordsupporter niet trots op ben, dat zijn de hooligans die van Rome een grote puinhoop hebben gemaakt, NU.nl noemt de mensen die dit hebben aangericht....supporters, ik niet. De echte supporters de overige 90% zaten in het uitvak van AS Roma en waren dan ook fantastisch zo vonden ook captain Jordy Clasie en spits Collin Kazim Richards.

Ik ga nu als Feyenoorder, een blog schrijven over Rome, met de hoogtepunten, feitjes en een aantal van de prachtige bezienswaardigheden die je zeker niet moet missen als je daar op vakantie bent.

Rome is de hoofdstad van Italie, maar tevens ook van de regio Lazio en de provincie Rome. Deze stad heeft ongeveer 2,8 miljoen inwoners. dat is ruim 5 x zoveel inwoners als in Oosterhout.

In Rome spreken ze net als in de andere delen van Italie, Italiaans, vroeger in de Romeinse tijd sprak men er Latijns.


Bekende bezienswaardigheden zijn: Colloseum, Forum Romanum en het Pantheon.

In Rome zijn ook tal van Musea's, het oudste museum is opgericht in 1471 : Musei Capitolini, dit museum heeft de belangrijkste kunstcollecties van de stad.
In een door Michelangelo ontworpen klooster bevindt zich het Museo Naziole Romano delle Terme hier worden Griekse en Romeinse kunsten tentoon gesteld.
Andere belangrijke musea's zijn:


  • Centrale Montemartini
  • Musea Di Roma
  • Musea Di Roma Trastevere
  • Musea delle Mure 
  • Musei di Villa Torlonia
  • Museo della Civilta Romana
  • Galleria Nazionale d'arte moderna e contemporanea
  • Museo di scultura antica Barracco 
  • Museo della Replubbica Romana e della Memoria Gabribaldina 
  • Macro Testaccio 

Zelf heb ik niet zo snel iets met kunst of geschiedenis, maar dan heb je in Rome gelukkig nog een fantastisch uitgaansgebied.
Ze hebben er niet zulke cafe's als in Nederland en Belgie, maar wel typische Italiaanse koffiebarretjes, opmerkelijk is dat een drankje aan de bar een stuk goedkoper is dan dat je een drankje bestelt bij een zitplaats op het terras bijvoorbeeld. Er zijn in de stad ook genoeg clubs en restaurants te vinden. Er zijn meer dan 100 bioscopen.

Er worden diverse Evenementen en Festiviteiten gehouden in Rome, een aantal daarvan zijn:
-De marathon van Rome
-Onafhankelijke filmfestival van Rome
-Internationale Filmfestival van Rome (oktober)
-May Day festival
-Cornetto free music festival
-Gilda on the beach
-Internationale paardenshow (begin mei)
-Estate Romana zomerfestival
-Koopjesmarkt La Soffitta Sotta i Portici 
-Festa del San Pietro (29 juni)

Ik eindig deze blog waar ik mee begonnen met voetbal, want dit is er dus ook in Rome,
Er zijn drie clubs: 
SS Lazio (met o.a. Stefan de Vrij en Edson Braafheid) en AS Roma (met Kevin Strootman), deze twee clubs delen het stadion Stadio Olimpico , de 3e club van Rome is het kleine Cisco Roma


Geen opmerkingen:

Een reactie posten