zondag 16 juli 2017

Prenatal


Was vandaag met m'n vriendin naar Prenatal geweest voor de mensen die dat niet kennen het is een baby winkel met alles voor de geboorte van je kleintje van kleding tot gehele kinderkamer en accessoires, naast Prenatal heb je ook andere soort gelijknamige winkels zoals : Baby Dump en Baby en Tiener, waarschijnlijk nog veel meer maar dan heb ik ieder geval niet alleen reclame gemaakt voor Prenatal wat dat is uiteraard niet mijn bedoeling, prima zaak met vriendelijke medewerkers, grappige medewerkers maar ook aan de dure kant.

Maar goed wij waren dus bij Prenatal...2x in zal zeggen 10 maanden tijd dat ik daar was, als ik daar loop heb ik toch altijd een apart gevoel, ben daar uiteraard altijd wel met een reden of met iemand of voor iemand. Je ziet zo veel: zwangere vrouwen met een prachtig mooie buik waarvan je ziet dat er iets wonderlijks groeit, want ja vind het dan ook echt wonderlijk zo'n kleintje dat van bijna niks naar zoiets moois en liefs groeit.

Je ziet broertjes en zusjes die enthousiast rond lopen want hun worden de grote broer of zus. Vaders en moeders die allerlei kinderwagens bekijken, testen, keuren en vergelijken welke is de beste en mooiste voor hun kleintje.

Wat ik dan ook altijd keischattig vind zijn de babykleertjes, zo klein.

Complete kamers van stoer tot schattig, voor jongens en meisje of neutraal.

Hoe mooi en bijzonder ik een winkel als bijvoorbeeld Prenatal ook vind, leuk om er met iemand heen te gaan maar ook fijn weer weg te gaan. Al die dingen samen die je daar ziet doen je hart sneller kloppen: liefde voor een baby, al het moois voor de kleintjes en de kleintjes die je er ook ziet van baby tot kleuter zelf. Maar het doet niet alleen mn hart sneller kloppen, soms als ik daar dan teveel over nadenk wat ik natuurlijk ook niet moet doen maar soms in zo'n winkel gaat dat vanzelf geeft het ook een ''brok in de keel'' momentje, omdat ik geen verwachtingen meer wil hebben wat kinderen krijgen betreft kan het ook niet een al te grote teleurstelling worden als die wens niet uit mocht komen....zeg ''nooit, nooit''. De keuze voor BAM (bewust alleenstaande moeder) zie ik sowieso niet zitten, omdat ik vind dat een kind de liefde van twee ouders hoort te krijgen, prima uiteraad als iemand anders, daar anders over denkt en na een scheiding is dat ook anders dan kies je er niet voor, maar zo bewust de keuze maken is niet aan mij besteed.

Daarom blijf ik van (bijna) elk kind wat ik zie een lach om me gezicht krijgen, word ik vrolijk van baby's en spelende kinderen van heel klein tot de groter.  En neem ik de soms bijbehorende brok in de keel momentjes voor lief.

En daarom loop ik volgende keer ook met een dubbel gevoel maar wel met een lach de Prenatal binnen en met lach weer naar weer buiten want daar zijn dan ook weer genoeg andere winkels die voor afleiding en leuke dingen zorgen, een giga IKEA, de Mac , de Blokker, de Xenos en de KFC die ik nog graag een keer wil proberen.

Dit is dan een misschien wat serieuzere blog maar ja ook dat is het leven, het is niet altijd lollig en daarom wou ik dit ook zo met jullie delen. Volgende keer vast weer wat leuks. Mede door een aantal van mijn  lezers ben ik gemotiveerd om wat vaker te schrijven en inspiratie of niet als je begint met schrijven komt de rest van zelf.

En ik hoop dat jullie net als ik ondanks de mindere dingen in het leven de wensen en dromen die je hebt, zo veel mogelijk blijft genieten van alles en niet te lang blijft stil staan bij de dingen die niet lukken of gaan zoals je wilt (tuurlijk is dat soms makkelijker gezegd als gedaan) maar even slikken en weer doorgaan , na regen komt weer zonneschijn. Carpe Diem

Tot de volgende blog :)

2 opmerkingen:

  1. Wat ontroerend geschreven lieverd wat mooi wat schrijf je tóch mooi knap hoor zo je gevoelens te kunnen beschrijven.Je bent ons zonnetje.Liefs van ons.xxxxx

    BeantwoordenVerwijderen