vrijdag 29 september 2017

!GO Talentendag 2017


Vandaag vrijdag 29 september was het weer tijd voor de Talentendag.


Vorig jaar vond het plaats op de Contreie in Oosterhout, nu op Recreatieoord de Warande, de Contreie konden we niet meer gebruiken, omdat die een week nadat we er vorig jaar geweest waren, afgebrand was. Voordeel van locatie de Warande was dat er ook gekozen kon worden voor zwemmen.

Een ander verschil is dat er dit jaar grotendeels alleen sw-medewerkers aanwezig waren, vorig jaar kon iedereen zich opgeven, buiten dat het toen meer mensen aanwezig waren (dat was iedergeval voor mijn gevoel zo) vind ik het persoonlijk ook wat eerlijker, één bedrijf dus allemaal de kans geven om mee te doen, die mening deelde meer mensen en dus wie weet volgend jaar weer anders. 

De dingen die vandaag werden gedaan waren, was iets anders dan vooraf misschien was doorgegeven omdat het beter uitkwam in verband met de planning zodat elk groepje voldoende deelnemers had.


De warming up was met zijn alle gezellig zingen: diverse liedjes, Brabant, Kleine café aan de haven en Een beetje verliefd... of het allemaal even zuiver was tja dat laten we maar even in het midden, leuk was het zeker en daar gaat het om toch?

Paar van de dingen die werden gedaan vandaag waren onder andere: Wandelen en niet zomaar een uur wandelen en klaar, nee wandelen met doe opdrachten, bijvoorbeeld een bepaalde afstand op je tenen lopen of op je hakken, ook werden ademhalings-oefeningen gedaan, concentratie-oefeningen, leerzaam en erg gezellig. Workshop piekeren, daarin kon men vertellen of ze weleens piekerden en waarover, wat ze daaraan deden of dat ze misschien tips nodig hadden die kregen ze dan ook,uit respect voor de collega's ga ik verder hierover geen verhalen delen, maar ook zoiets altijd leerzaam als je een kei bent in piekeren. Ook was er weer tijd voor potje voetballen, omdat ik als laatste aan de beurt was met voetballen, waren er al wat ballen kapot geschopt en was er nog maar één over dus begonnen we met in cirkel rond trappen om warm te worden en daarna twee teams en spelen maar, erg leuk de stand weet ik niet meer, wel weet ik dat er veel voetbal talent rond liep. 

Waar ik minder over kan vertellen omdat ik er niet aan mee heb gedaan, maar wel gedaan kon worden: zwemmen, boogschieten, workshop koken, trommelen, tekenen, wandelend voetbal en sjoelen. Keuze genoeg dus.

Net als vorig jaar zat nu ook het weer erg mee, prima temperatuurtje, en lekkere zon. Over lekker gesproken.... wat ook erg lekker was, de lunch dit keer niet verzorgd door onze collega's van !GO zelf maar door de mensen van Brasserie de Warande. Diverse zachte broodjes, harde belegde broodjes, kroketten, fruit en melk of jus. Met honger weg gaan was niet mogelijk .


Ik en denk vele met mij hopen op weer een vervolg volgend jaar en liefst met meer deelnemers.

Mijn dank gaat niet alleen uit naar de organisatie bij !GO maar ook naar de mensen van Oosterhout in Beweging (tegenwoordig Moove)  


2 opmerkingen: