maandag 16 oktober 2017

Participatie Netwerk Event 2017

Collega Inge en ik waren ongeveer een week of twee gevraagd of we mee wilden helpen bij het Participatie netwerk event in Fort st Gertrudis in Geertruidenberg. Leek me leuk en toen ik wat meer info kreeg werd ik meer nieuwsgierig en nog enthousiaster.

Hoe ik die dag heb beleefd en wat het ongeveer inhield zal ik in deze blog proberen uit te leggen.

Gisteren rond half drie meldden we ons bij de receptie waar we konden mee rijden met Robbert die bracht ons naar het event (Locatie: Fort st Gertrudis: een oud pand uit 1776, was vroeger een wapenarsenaal, tegenwoordig word het gebruikt voor zakelijke diensten, evenementen en feesten)

Daar aangekomen klein rondje gelopen, rechts was bij binnenkomst receptiebalie, als je doorloopt heb je een twee hele grote deuren met daar achter een zaal waar het allemaal zou gaan gebeuren, naast elke deur hing een groot scherm bij de linker stond A t/m H op  en bij de rechter I t/m Z in de zalen die bij die schermen hoorde stonden tafels met  naamplaatjes die bij die letters hoorde, wij konden die naamplaatjes geven aan de mensen die er voor kwamen. De linker zaal was een modern ingerichte zaal
en rechts was een oude sfeervolle zaal wat ook echt de looks had van een Fort.

Vanaf vier uur gingen Inge en ik naar de linker zaal voor de naamplaatjes samen met nog een medewerkster van Atea groep uit Breda, in de rechterzaal deden dat twee vrouwen van WVS uit Roosendaal en een man van Atea groep. Het verliep gezellig en soepel, onze zaal bleef vergeleken met de rechtse zaal relatief rustig, bekenden zochten elkaar toch op in de rechtse drukkere zaal, ze kregen van het horeca personeel van Arjan van Dijk een welkomstdrankje aangeboden: Jus 'd orange met een of ander sapje of Port met limoen en nog iets  er doorheen zag er ieder geval vrolijk uit.

Ik gok tussen half vijf en vijf uur werden de twee zalen geopend naar de grote zaal de mensen met een gereserveerde stoel konden plaats nemen en de rest op een andere stoel. Dik 300 mensen:  van diverse bedrijven !GO, Atea group, WVS, Gova, Quasar, Hyperpro, Gemeente Breda, Breda College en nog veel meer mensen van diverse bedrijven en organisaties waren aanwezig.

Richard Engelfriet was de presentator van de avond, hij vertelde het een en  ander en kondigde de gastsprekers aan, vertelde tussendoor nieuwtjes.  Komische gezellige vlotte man.
De eerste gastspreekster zou zijn  Jetta Klijnsma staatssecretaris van Sociale zaken en Werkgelegenheid, alleen wegens file kwam ze iets later.
Daarom werd er beetje geswitcht en kwam eerst Jaap Bressers, een Stand-up comedian nou ja stand-up is een beetje gekke naam hij zit in een rolstoel, maar hij heeft humor en weet mensen te motiveren. Kort filmpje zodat je een indruk van hem krijgt als je hem nog niet kent.

Na Jaap was Jetta Klijnsma gearriveerd, relatief korte toespraak, over hoe belangrijk het is dat bedrijven mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen voor het bedrijf zelf en voor de werknemers zelf. Dat was ook zo'n beetje waar de avond om draaide. Na de toespraak van Jetta Klijnsma kwam de pauze, we gingen weer terug in de twee zalen naast de grote zaal, de grote zaal werd veranderd (podium klaar met drumstellen, stoelen de zaal uit en sta-tafels erin) tijdens de pauze van een half uurtje werd er rond gegaan met drankjes en wij Inge en ik samen met mensen van Atea group liepen rond met schalen vol met hapjes en de hapjes waren erg in trek.
Na de pauze was de volgende gastspreekster aan de beurt dat was de vrouw die voor mij ook bekend was van het programma Een Dubbeltje Op Zijn Kant: Annemarie van Gaal zij is ook columniste van De Telegraaf, in de zaal waren er zeer weinig mensen die van die column afwisten. Annemarie is een succesvol onderneemster, ze praat gepassioneerd over alle aspecten van het ondernemerschap,waarbij lef en vernieuwing altijd een grote rol spelen. Ze weet haar publiek als geen ander te boeien. Een voorbeeldje van wat ze vertelde: bij een sollicitatie procedure gaat ze niet af op het CV maar laat ze de mensen die gesolliciteerd hebben een opdracht uitvoeren die past bij de functie, de persoon, ongeacht achtergrond, die de opdracht het beste heeft uitgevoerd krijgt de baan, dat heeft zoals ze zelf al heeft mee gemaakt geleid tot bijzondere carriereswitches.

Waar de avond ook om draaide was de participatieprijs, welke bedrijf zou hem gaan winnen. De aanmoedigings prijs ging naar het Sint-Catharinadal in Oosterhout waar collega's van !GO succesvol werkzaam zijn. De zusters zijn blij met het personeel en de jury die gaat over waar de prijs naar toe gaat die overlaadde het project vol met complimnten. Een terechte aanmoedigingsprijs!
De participatieprijs ging tussen de bedrijven Gova, Quasar en Hyperpro:
-Hyperpro is een bedrijf uit Werkendam,een bedrijf  dat schokbrekers produceert. 
-Quasar is een bedrijf uit Giessen, verlichtingswinkel en specialist in bijzondere verlichtingen/lampjes 
-Gova is een bedrijf uit Nispen, is een laurierkwekerij. En  is de winnaar geworden van de participatieprijs 2017 , de prijs ontvingen ze uit handen van burgemeester Willemijn van Hees (burgemeester van de gemeente Geertruidenberg) 


Om de prijsuitreiking wat spannender te maken  kwamen de Lucifers optreden een geweldig slagwerkband 
 Na de prijsuitreiking was het tijd voor een walking diner, het horeca personeel van Arjan van Dijk kwam  langs met diverse heerlijke warme hapjes ook en diverse drankjes werden ook uitgedeeld niemand kwam iets te kort, de mensen in de zaal hadden de tijd om met elkaar te kletsen en/of te netwerken.

Voor mij de eerste keer dat ik bij zo'n avond aanwezig was, vond het heel bijzonder en speciaal om hier bij aanwezig te mogen zijn. Leerzaam en erg interessant


4 opmerkingen:

 1. Hi Laura,
  Wat een mooie verslaglegging van deze fantastische middag en avond! Samen hebben we er iets moois van weten te maken. Ik ben trots op jullie!
  Hartelijke groet,
  Maartje Franssen - adviseur WSP WerkLink en medeorganisator Participatie Netwerk Event 2017

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Laura,

  wat een goed verhaal! mooi verteld hoor Laura.
  het was een super geslaagde gezellige middag / avond. Mede ook dankzij jullie hulp.

  Patrick Coremans - !GO B.V.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgende keer zou ik Breda aanraden dan kun je daarna nog van de stad genieten.

  BeantwoordenVerwijderen