zondag 8 april 2018

Sponsor diner voor Amref Flying DoctorsDik een maand geleden kwam Sandra Klerkx (manager bij !GO waar ik werk) aan mij en nog een paar collega's vragen of we wilden helpen bij een sponsor diner, ze vertelde dat ze de Kilimanjaro ging beklimmen voor een goed doel, de reis, fiets etc heeft ze zelf betaald alleen om deel te kunnen nemen moet je als deelnemer ook €5000,- betalen voor het goede doel. Het goede doel is Amref Flying Doctors. Twee collega's en ik zeiden enthousiast ja, uiteindelijk hebben Isma en ik deze avond meegeholpen.
Eerst wat over het goede doel daarna over de avond zelf.

Sandra gaat mee doen aan de Tanzania Classic, ze fietst van 13 tot en met 20 oktober 2018  op haar eigen mountainbike 400km en 4000hm rondom Mount Kilimanjaro voor Amref Flying Doctors voor een betere gezondheid in Afrika. Tijdens de fietstocht word er gereden langs verschillende projecten van Amref Flying Doctors zodat er gelijk gezien kan worden wat er nodig is en waar het geld naar toe gaat. De motivatie van Sandra om dit te doen is, dat ze het samen met haar gezin het erg goed heeft en ze ook wat voor een ander wil doen en dan ook voor een doel waarin niet zoveel geld naar de top gaat maar naar het doel waar het omdraait. Ze heeft dus ook bewust hier voor gekozen. En ik vind dat erg mooi. Kan dat enorm waarderen!
Amref in het kort:
Amref Flying Doctors werkt aan een betere gezondheid van kwetsbare mensen in Afrika.
Wat voorbeelden wat er met bepaalde bedrsgen bereikt kan worden:
Met €60,- : Kan er een fiets worden gekocht voor een gezondheidsmedewerker zodat er naar het dorp kan worden gereden om mediosche hulp te verlenen
Met €122,- : Kan er een opleiding in basisgezondheidszorg bekostigt worden
Met €300,- Kan er een kind worden geopereerd aan een hazenlip
Met €5600,- kunnen er 800 kinderen beschermt worden tegen malaria
Dit zijn zo enkele voorbeelden van wat Amref Flying Doctors doet. Op https://www.africaclassic.nl kan je zien wat de rit inhoud die Sandra gaat rijden en obver het goede doel meer info over het goede doel zelf vind je op https://www.amref.nl/

Zoals ik in het begin vertelde is er dus €5000 nodig, na wat geinformeerd te hebben werd Sandra getipt over het organiseren van een Sponsor diner. Ook kreeg ze als tip om dat te houden in het Visserskot in Breda, prachtige locatie overigens. Ze plaatste een oproep en vroeg mensen om te komen eten, all inclusive €55,- . Uiteindelijk was het uitverkocht, tjokvolle zaal met 50 man: vrienden, familie en collega's van Sandra, die opbrengst inclusief eerdere donaties voldoende om deel te kunnen nemen aan de Africa Classic
Het diner moest uiteraard ook niet zoveel kosten, anders bereik je er nog niet zoveel mee, zo waren er ook ondernemers die mee hielpen op het diner mogelijk te maken, de sponsor-ondernemers zijn:
Kwaliteitsslagerij Graumans Breda
Slijterij Wijnhuis de Vyver
Albert Heijn
CuliClaire
Doppio Espresso
Het Visserskot
Next Kitchen.

Mijn ervaring persoonlijke ervaring over het meehelpen voor en tijdens het diner.
We hadden gisteren (7 april) afgesproken bij het Visserskot om 15uur. Kennisgemaakt met AnneClaire de eigenaresse van het Visserskot. We dronken eerst buiten wat, het was een heerlijke, prachtige, zonnige, warme dag, wat het plaatje voor me gevoel compleet maakte. De eetzaal gingen we in orde maken, witte lopers over de tafel, tulpen en paarse takken in midden op tafel voor de decoratie. Vervolgens indekken van de tafels: bestek, servet en wijnglazen bij elke stoel. 12 waterkannen werden gevuld met citroen, munt en komkommer 3 voor elke tafelrij. We maakten de bar schoon, zorgde dat de soepglaasjes schoon waren en klaar stonden. Tussendoor was ook Roselle (vrouw van Bas) gekomen, ook jaren ruime ervaring in de catering, na een klein half uurtje kwam chef-kok Bas Dekkers van Next Kitchen met twee collega's, hun zorgden voor ons eten en natuurlijk voor het diner van de 50 gasten.
Ik hield me die avond voornamelijk bezig met uitserveren van de gerechten, ophalen van de borden en bijvullen van het drinken bij gasten op tafel dat deed ik samen met Roselle, Isma deed tijdens de avond voornamelijk de spoel en hielp her en der nog mee in de keuken en soms bij de tafels met leeg halen en de heren van Next Kitchen hadden het druk genoeg met het diner. Het werk was goed verdeeld, er was een goed team, op die manier kon Sandra zelf zich ook gewoon in het gezelschap mengen zonder zich druk te maken of alles wel goed liep.
Toen de mensen binnen kwamen kregen ze een glas prosecco met een amuse, toen iedereen binnen was, werd er plaats genomen aan tafel. Eerst hield Sandra een korte presentatie over wat ze ging doen en waarom...met applaus als gevolg. Het voorgerecht wachtte dus werd vervolgens snel rondgedeeld: Vitello Tonnato in een modern jasje, erg lekker al zeg ik het zelf. Hierbij werd de witte wijn geschonken. Als tussengerecht kwam de gerookte knoflooksoep met room van kokos, niet geproefd maar zag er wel erg mooi uit. Als hoofdgerecht stond er Hennendijen met vergeten groenten op een bedje van parelgort op het menu geserveerd met rode wijn. De sfeer was erg gezellig, de mensen genoten en waren dankbaar voor het lekkere eten en de service. Ook kregen we regelmatig complimenten wat erg fijn was. Het nagerecht was Carrotcake op een bedje van peer, die vond ik erg lekker en als afsluiter koffie of thee met een zoete snoeperij. Isma, Roselle en ik kregen als dank ook nog een Rituals cadeauverpakking, erg lief!

Buiten het feit dat het dankbaar werk is om iets te kunnen en mogen doen voor een goed doel. Heb ik ook een ontzettend fijne, leuke en gezellige avond gehad voor geen goud willen missen.

Het is nog lang, oké sneller als je denkt maar toch, nog lang geen oktober maar wens Sandra en alle andere deelnemers enorm veel succes met de tocht veel bewondering en respect voor het deelnemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten