maandag 11 mei 2015

Cyberpesten


Vanavond om 20.30 uur op RTL5 is het nieuwe tv programma van Peter r de Vries te zien dat heet ''Internetpesters aangepakt''

Het programma is voor 16 jaar en ouder, je kan je nog steeds aanmelden voor het programma op aanmelden tv programma internetpesten

De pesters maken het slachtoffer het leven zuur door ze zwart te maken op internet, intieme foto's van anderen online te zetten of allerlei verwensingen naar het hoofd te slingeren.

Peter r de Vries heeft al veel soorten van internetterreur voorbij zien komen dat is ook de reden dat hij het onder de aandacht wil brengen en het aan wil pakken. Hij heeft gezien hoe het levens kan beïnvloeden, slachtoffers krijgen veel te weinig aandacht en daar moet verandering in komen.

Dat het programma voor 16 jaar en ouder is wil natuurlijk niet zeggen dat er onder de jongeren op school en daar buiten niet word mee gedaan aan cyberpesten. Ben jij slachtoffer van internetpesten? Maak er dan melding van bij je ouders, leraar op school of iemand anders die je goed vertrouwd, maar blijf er niet alleen mee lopen.

Bepaalde kenmerken


  • Het nadeel van cyberpesten is dat het vaak anoniem gebeurd, de dader voelt zich dan veilig, onherkenbaar en onbereikbaar. 
  • Cyberpesten is ernstiger dan ''gewoon'' pesten omdat dader en slachtoffer niet direct met elkaar in contact staan, maar enkel virtueel met elkaar verbonden zijn. Hierdoor worden grenzen verlegd en gaat de dader snel verder en verder
  • Het slachtoffer voelt zich onveiliger dan bij ''gewoon'' pesten, omdat ze nergens echt vrij zijn: niet op het werk, school of thuis.
  • Door het internet zijn er ook veel meer toeschouwers dan bij ''gewoon'' pesten en kunnen vele mensen mee kijken
  • Cyberpesten is niet terug te draaien. Vaak blijven de gegevens op internet bestaan, het slachtoffer kan er dan jaren later nog steeds mee geconfronteerd worden.
Onderschat het cyberpesten niet. Kijk jij ook vanavond naar RTL 5 20.30 Internetpesters aangepakt?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten