vrijdag 10 oktober 2014

Personeelsvereniging Gemeente Oosterhout aan de slag bij !GO


Ik werk bij !GO en ben gedetacheerd naar gemeente Oosterhout, werk daar in de catering en in de schoonmaak. Werk daar nu ruim een jaar met veel plezier, veel gezellig contact ook met de medewerkers daar.

Nu zag op het prikbord in het gemeentehuis dat de personeelsvereniging op bedrijvenbezoek ging bij !GO, Dat vond ik keileuk, overleg gevoerd met iemand van de pv organisatie en met !GO om te kijken of ik hier bij mocht zijn. Vonden ze erg leuk en geen enkel probleem.
Paar weken van te voren nog m'n best gedaan om het bedrijven bezoek bij de medewerkers van de gemeente onder de aandacht te brengen en jep soms met succes :-) de reden dat de gemeente onder andere dit jaar koos voor !GO was het 60 jarig bestaan van het bedrijf.

Vandaag was het dan zover, 's morgens eerst lekker gewerkt. En op tijd op de fiets gesprongen naar !GO, de laatste voorbereidingen voor de lunch getroffen, Vervolgens met spoed naar de receptie want de eerste mensen konden al komen, wat zeg ik, de eerste enthousiasteling was er al, langzaam kwamen de eerste mensen binnen en snel kwam er een groter groep waardoor we compleet waren 20 mensen die enthousiast kwamen kijken wat er nu werkelijk bij !GO gebeurd en vooral hoe.
Maar zoals we in Oosterhout zeggen......''Eerst eten in Oosterhout'' werd er eerst geluncht. Na een klein uurtje vertrokken we, we gingen naar de museumkamer waar directeur Egbert Lichtenberg een presentatie gaf over  WAVA/!GO, de cijfers, het werk wat er geleverd word en over Werklink waar nauw mee samen word gewerkt. Vervolgens vertelde  manager Hans van de Berg over de afdeling beschermd werk, al het productie werk wat door de collega's binnen word geproduceerd. Ook verteld Hans over de museumkamer waar hij dit jaar directeur, wegens de planning is besloten dat tijdens de afsluitborrel iedereen rustig de tijd kan nemen om de museumkamer te bezichtigen.

We gingen naar de vergaderkamer ''De Heuvel'' waar er een workshop werd gegeven over schoonmaken, Daar was ongeveer twintig minuten voor uitgetrokken maar als het aan de schoonmaakdocent had gelegen was ze nu nog bezig, zo gepassioneerd door het schoonmaakwerk. Er werd verteld over: de Ph schaal (7 is neutraal, 14 is sterk alkalisch en 1 is heel zuur) de meeste schoonmaakmiddelen in je huis hebben ph-waarde 7) ook werk verteld dat alle schoonmakers, worden opgeleid, de verschillen met reguliere schoonmakers en de schoonmakers van !GO.

Workshop 2 vond plaats in de grote fabriekshal, waar er aan de lopende band werd gewerkt, de mensen werden ingedeeld door de aanwezige leidinggevende en ik stond met een groepje bij de krimpoven waar het product in ging, werd geseald,dozen werden dicht getapet en op de pallets werden gestapeld. Dat was de afdeling waar ik bij !GO ben begonnen, lang geleden dat ik dat werk weer gedaan had, waar wel weer erg leuk. Na zo'n klein half uurtje werd er verteld dat dat dus het werk was wat de medewerkers dagelijks deden, en dan vaak ook constant het zelfde omdat structuur zo belangrijk is.

Het woord ging over na een andere werkleider, hij gaf de toelichting over de 3e en laatste workshop ''werken in het groen'' daar heb ik zelf bij !GO nog nooit ervaring in gehad dus was ook benieuwd, Er werd verteld dat er altijd door alle medewerkers op werklocatie een oranje veiligheidshesje word gedragen en veiligheidsschoenen. Veiligheid staat bij !GO hoog in het vaandel. Wij kregen zelf ook zo´n oranje hesje, De groep werd verdeeld over vier busjes, en reden naar verschillende rustigere wijken in Oosterhout waar er takken werden geruimd, geschoffeld en gemaaid onder begeleiding van de collega´s en een voorman. Bepaalde reacties uit de groep: de voorman hield geen rekening met vrouwelijke collega´s (had geen haar elastiekjes bij), werk was zwaarder dan verwacht en extra begrip voor de medewerkers als je pas zelf doet wat hun elke dag doen. En ik ben blij dat er genoeg mensen dit werk doen en leuk vinden.....want mijn ding is het niet :).

Rond half vier reden we terug naar !GO waar we allemaal weer werden opgewacht om na te praten, de museumkamer te bekijken, dat onder het genot van een hapje en een drankje. Na afloop werd er nog een groepsfoto gemaakt, er werd een bedank-speech gehouden en we kregen allemaal vrijkaarten voor de museumkamer mee.
Ik heb genoten van de deze middag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten