woensdag 22 oktober 2014

Prijs in Natura

Vandaag in het nieuws:

Loterijdeelnemers willen geen bakken ijs en stroopwafels meer. Liever een tientje dan prijs in natura.

Uiteraard verklaard de Postcode Loterij dat de deelnemers blij zijn met een bak Ben en Jerry's .
Zelf ben ik ook lid van een loterij, van de Vriendenloterij, en ook hun doen aan de prijs in natura. Uiteindelijk bestaat 40% van de prijzen in de loterijen uit prijzen in natura. Bij vriendenloterij varieert dat van dagje weg, prijs naar keuze, dvd naar keuze . Dat vind ik wel mooi gedaan, je kan dan zelf kiezen wat je leuk vind en heb je niet je hele vriezer vol zitten met ijs en je nachtkastje vol liggen met stroopwafels. De prijzen in natura waar de mensen vast wel blij van worden zijn: auto's, camera's, fietsen en scooters.

Vind de prijs in natura wat dat dan ook mag zijn leuk, Vind het altijd leuk om te winnen, heb nog niet het geluk mogen hebben om de jackpot te mogen ontvangen, maar ja wie het kleine niet eert....

Aan het einde van de aflevering van Miljoenenjacht gaat Winston naar de gelukkige thuiswinnaar, daar vraagt hij 9 van de 10 x ''Waarom speelt u mee'' heel vaak is dan het antwoord ''Om de goede doelen te steunen'' Dat is het antwoord wat je het meestal hoort, maar als je meespeelt om de goede doelen te steunen, is die prijs in natura toch ook niet zo'n ramp? Ik denk dat de mensen tegen Winston niet altijd even eerlijk zijn. Ik speel mee om kans te maken op een mooie prijs (wat dat dan ook mogen zijn en ja wie weet een keer de klapper) en daarbij vind het fijn dat ik ook de goede doelen steun. Denk dus ook dat de meeste deelnemers meespelen in de hoop dat ze een keer de klapper van een prijs winnen dat zal toch echt denk ik de voornaamste reden zijn. Misschien heb ik het helemaal mis. Als we het dan hebben over de staatsloterij, de opbrengst daarvan gaat naar de Nederlandse staat....weet niet of we dat nou een goed doel moeten noemen. Maar wil je keiharde euro;s winnen en geen prijs in natura.....dan adviseer ik je mee te spelen met de Staatsloterij, de jackpot daarvan staat momenteel op 19,3 miljoen.  Wat zou jij doen met zoveel geld?

Loterij Dayzers doneert net als de Staatsloterij de opbrengst  aan de staat. ( 143 miljoen 17% van de omzet
De opbrengst van de Postcodeloterij gaat naar goede doelen op het gebied van Milieu, natuur en ontwikkelingssamenwerking. (272 miljoen 50% van de omzet
De opbrengst van BankGiroLoterij gaat naar cultuur en natuurbehoud (59 miljoen 50% van de omzet)
De opbrengst van de Vriendenloterij gaat naar volksgezondheid, welzijn en sport (44,6 miljoen 50% van de omzet)
De opbrengst van Toto, Lotto en Lucky Day gaat vooral naar sport toe (74 miljoen 26% van de omzet)

Ben je niet eens met de prijs die je vaak wint? Wil je liever een ander soort doel steunen? Dan kan je natuurlijk altijd overwegen om over te stappen. En als je stopt met mee spelen, ''win'' je ieder geval elke maand je inleg die je anders had moeten betalen.
Dus bedenk goed wat je met je centen doet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten