zaterdag 29 november 2014

Luc de Vos (BE)


De Belgische zanger Luc de Vos ook bekend van de band Gorki is op 52 jarige leeftijd overleden op zaterdagavond tussen 17.00 uur en 17.30 uur in zijn woonplaats Gent, de oorzaak is nog onduidelijk de politie is een onderzoek gestart.

Bekende hits van Luc (en de band) waren ''Mia'', ''Anja'' en ''Lieve kleine piranha''.
Het debuutalbum van Gorki, heette ook Gorky zoals de band eerst heette (dat was in 1992) in dat zelfde jaar kwam ook het live-album ''Boterhammen'' uit

Op het 2e studioalbum ''Hij leeft'' uit 1993 werd de naam na de personeelswisseling, gewijzigd van Gorky naar Gorki. Het succes van de band wist zich alleen te beperken tot Vlaanderen. Geen van de rocknummers wist de Nederlandse hitlijsten te bereiken. In eigen land stond Gorki 5 maal in de top 10 van de nationale hitlijsten. De hoogste notering was de 5e plaats met het album ''Het beste van Gorki'' uit 1999.

Luc de Vos was naast zanger ook een succesvolle schrijver, zo schreef hij onder andere columns voor radiostation Studio Brussel. Hij heeft acht boeken geschreven waaronder: bundels, autobiografieën en romans. Zijn laatst geschreven boek was ''Paddenkoppenland'' en is eerder dit jaar verschenen

Op tv was hij een vaste tafelgast van het programma de ''Laatste show'' op Belgie Eén, hij was teamcaptain in de provincieshow en hij nam deel aan het 2e seizoen van de slimste mens.

De Belgische muziekwereld reageert enorm verslagen op het overlijden van de populaire zanger.

Luc de Vos laat een vrouw en een zoon van 13 jaar achter.

Ik wens al zijn nabestaande heel veel sterkte toe
Luc, Rust in Vrede


Geen opmerkingen:

Een reactie posten