vrijdag 21 november 2014

Xander de BuisonjeIk ga het vandaag hebben over Xander. Je kent hem vast wel van Volumia, presentator van Vrienden van Amstel Live en de man die Wendy.....nee, dat zou flauw zijn daar ga ik het niet meer over hebben.

Xander is in 1973 geboren in Voorburg. Hij speelde al vanaf jonge leeftijd al Piano, ook heeft hij een tijdje in een rockband gezeten, zijn muziekcarriere had dus zomaar een andere wending kunnen krijgen. In 1992 werd de hobby band Volumia opgericht. In 1997 werden ze gecontracteerd bij een platenmaatschappij, ze werden snel ontdekt door de eerste hit die was geschreven door Xander voor een meisje, het nummer heet ''Afscheid'' (later bij de beste zangers van Nederland ook prachtig gecoverd door Glennis Grace), later kwamen ze ook met de hits ''Hou me vast'', ''Er is altijd een weg'' en ''Blijf bij me'' . Er werden bijna 1 miljoen cd's verkocht. In 2002 ging de band uit elkaar.

Tijdens het afscheidsconcert van Andre Hazes zong Xander het nummer ''Zij gelooft in Mij'' (wat ik nog een keer heb mogen mee zingen met hem op het podium in Holland Casino Breda :)). Jaar later gaf hij nog een concert in de HMH.
Tussentijds bleef het wat stil rondom Xander, maar in 2007 trad hij bij het programma ''Million Dollar Wedding'' gepresenteerd door Wendy van Dijk en zong z'n nieuwste nummer ''Foto's''  In 2008 deed Xander mee aan 71 graden noord en wist dat tv programma ook te winnen.
Xander presenteerde in 2010 het programma '' Zij gelooft in mij'' het programma waarin gedetineerde een nieuwe kans krijgen om de liefde van hun leven te zoeken

Xander heeft twee kinderen, 1 zoon Sem van (moeder Wendy van Dijk) en 1 zoon Dex van zijn huidige vrouw Sophie Steger ( zij is ook de manager van Xander)

12 November is Xander begonnen met zijn nieuwe Theatershow ''Xander Omarmt'' de show duurt nog tot maart 2015. Geen een avond in het theater is hetzelfde. De mensen in het publiek bepalen het verloop van de avond, mensen kunnen van te voren een verhaal in sturen over vriendschap, liefde, het kan uiteenlopen van mooie verhalen tot hele heftige verhalen alles kan en alles mag. Je kan de show zien als een mengelmoes van Memories, all you need is love en het spijt me. Op http://www.xanderdebuisonje.nl/xanderomarmt kan je als je zou willen jou verhaal insturen, maar gewoon genieten van de show kan dan natuurlijk ook. Gemiddelde prijs voor een kaartje is €25,- te koop via http://www.ntk.nl/voorstelling/xander-de-buisonje-xander-omarmt/ of via de theater bij jou in de buurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten