zaterdag 31 januari 2015

A helping horse


A helping horse is een kleinschalige, maar heel toegankelijke locatie in De Moer, die zich bezig houd met Equine Assisted Coaching.

Misschien zal je je afvragen wat dat precies is, voor mijn eerste sessie vroeg ik me dat zelf eigenlijk ook af, heb vooraf info gekregen, heb gegoogeld, maar het is pas echt duidelijk als je het zelf  hebt ervaren.

Equin assisted coaching is een manier van coachen met behulp van een paard. Het paard zal naast de coachee (coachee is de persoon die de sessie volgt) de belangrijkste rol op zich nemen. Namelijk een oprechte, objectieve feedback geven aan de coachee. Deze feedback kan leiden tot het ontdekken en waarnemen van eigen oplossingen en bijdrage aan het ontwikkelproces van de coachee. Nu vind ik paarden lief, mooi en bijzondere beesten....heb zelf alleen niet zoveel verstand van paarden, dus de feedback die het paard geeft krijg je door via je coach.

Voorbeeld van een sessie
Je kiest eerst het paard uit wat voor jou gevoel bij jou past.
Kies een halster uit een stapel halsters, dan kies je nog een touw uit, er liggen verschillende touwen in diverse lengtes. Je loopt met het paard naar keuze een ronde door de bak, hoe je de ronde loopt dat is helemaal aan jou, in de zijkanten van de bak staan diverse letters bij elke letter laat je het paard even stoppen. Na je ronde laat je het paard een aantal rondes om jou heen lopen. Tijdens je opdracht is er geen/weinig contact met de coach, de coach staat aan de buitenkant van de bak te kijken naar de coachee en de feedback die het paard op de coachee geeft. Hoe de opdracht ook gedaan wordt....niks is fout/goed, je doet het op jouw manier, na de opdracht bespreekt de coach met de coachee, wat er opviel en stelt vragen, naar aanleidingen van de vragen/ in combinatie met de feedback die het paard heeft gegeven krijgt de coachee eigenlijk een soort spiegel van zichzelf te zien.
Dit is een voorbeeld, een opdracht kan dus steeds anders zijn.

Euine Assisted Coach Tamara Blokland 
Tamara heeft sinds haar achtste levensjaar al contact met paarden, In de moeilijke periodes van haar leven hebben de paarden een grote bijdrage geleverd in de ontwikkeling en ondersteuning van haarzelf. Er zullen ongetwijfeld door heel Nederland diverse Equine assisted coaches zijn, waarom ik specifiek Tamara Blokland als coach adviseer: grote liefde en kennis voor paarden, veel mensenkennis en professioneel en betrouwbaar.

Waarom een paard?
Het mooie van Equine assisted coaching is dat je geen ervaring hoeft te hebben met paarden, hoeft er ook niet op te gaan zitten. 
Bij A helping horse heb je voor de sessie de keus uit zes paarden, 
Sjors:  heeft een zacht karakter 
Vera: paard met een duidelijke eigen mening

Gerona: senior merrie met veel levenservaring

Sjoerd: groot karakter, kleine verschijning
Rens: veel te lief en erg gevoelig voor ieder om hem heen

Wil je aan jezelf werken of loop je tegen blokkades op....neem dan eens contact op met A helping horse coach Tamara Blokland via:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten