zaterdag 26 juli 2014

Geld maakt gelukkig


Do ontvangt dagelijks drie mensen die in acute geldnood zitten. Het water staat hun aan de lippen en in Geld maakt gelukkig gaan zij tot het uiterste om het publiek voor zich te winnen. Want het publiek bepaalt hoeveel geld de deelnemers krijgen om weer uit de zorgen te komen. Iedereen in het publiek heeft €100 te vergeven aan 1 deelnemer, er is dus een totaal bedrag te vergeven van €10.000,- Geld maakt gelukkig is elke werkdag te zien op sbs6 om 20.00 uur.

De situaties waarin mensen zich bevinden variëren heel erg: schulden in het bedrijf (crisis), gezondheidsproblemen van hen zelf of de kinderen waarbij hulp van WMO bij de gemeente te kort schiet, mensen die door problemen in het verleden simpelweg niet met geld weten om te gaan en daardoor in de problemen komen en nog vele andere bijzondere emotionele verhalen komen voorbij. Dit programma is voor de deelnemers vaak  hun laatste redmiddel. Omdat het soms behoorlijk moeilijk is voor het publiek een keus te maken naar wie de €100,- gaat, wordt er advies gegeven van Budgetcoach Eef van Opdorp en voormalig sociaal advocaat Prem Radhakishun. Vaak wordt er achter de schermen ook nog de nodige hulp geboden door de 2 deskundigen.

Stel dat een deelnemer €5000 vraagt en €3000 krijgt is er de mogelijkheid voor de kijkers thuis om de kandidaten te helpen aan een  financiële bijdrage, hoe ? Via http://www.sbs6.nl/programmas/geld-maakt-gelukkig/cast/seizoen-0 zie je alle deelnemers en hun situatie als je op het fragment klikt zie je ook de mogelijkheid om hun geld te schenken, al het gedoneerde geld boven het ''gevraagde'' bedrag wordt verdeeld onder de overige deelnemers.

Is het zo dat tijdens het programma een deelnemer meer geld krijgt van het publiek dan waar hij om vraagt heeft hij de mogelijkheid het overige bedrag te houden of aan de andere kandidaten te geven, de optie om aan de overige kandidaten te geven is tot nu toe 1x gebeurd.

De meningen over dit programma zijn heel divers. Ik ben er ieder geval heel positief over en heb mijn mening over de stelling Geld maakt gelukkig bijgesteld.
Voor wie nog niet gekeken heeft omdat die nog niet van het programma gehoord had of wie het vooral niks vond, misschien door deze blog, dat je er anders over denkt, op gemist kan je alles terug kijken of lekker vanaf maandag eens een keertje lekker kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten