zaterdag 23 augustus 2014

De zomer voorbij #weather23 Augustus en dan lijkt het toch al echt gedaan met de mooie zomer.

Het leek erop dat de zomer eind augustus begin september nog zou terug keren, maar de voorspellingen die we nu steeds meer zien laten toch echt een kouder en vooral nat herfst beeld zien.
Eind volgende week zou in het Zuid-Oosten zomaar de 21 graden gehaald kunnen worden, maar de 20 graden worden niet overal gehaald.

Hier in Oosterhout is het behoorlijk lekker en over het algemeen vrij zonnig....bijna te warm voor een jas. Maar als je op social media de berichten ziet, zie je bijna alleen maar foto's van zwarte lucht, blanke straten van zware regen buien en in Julianadorp waren de straten bijna zo wit als sneeuw door de hagel.

Het koudere weer wordt veroorzaakt door een laag drukgebied boven Scandinavië, door de ontwikkeling van een nieuwe depressie boven de Atlantische oceaan die naar de Britse eilanden trekt, lijkt het erop dat de warme lucht vooral ten zuiden Europa blijft, daar is het nu zo'n 27 graden en wij zullen het met de koudere temperaturen moeten doen.

Tot en met 6 september is er één dag waar geen regen wordt voorspeld en dat is 5 september de rest elke dag regen. Aankomende maandag is het de koudste dag tot en met 6 september die dag heeft een maximum temperatuur van 17 graden en een minimum van 8 graden.

Volgens de meteorologische seizoenen is de zomer afgelopen op 31 augustus, maar zoals bekend de astronomische zomer pas op 20 september . Bij de meteorologische seizoenen is er makkelijk nagedacht gewoon aan het begin van de maand, bij de astronomische seizoenen wordt er gekeken naar wanneer de zon op de keerkring of de evenaar komt en das meestal rond de 21ste, daarom start een nieuw seizoen ook op de 21ste van de maand (maart, juni, september en december)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten