zondag 24 augustus 2014

Over de Topper AJAX-PSV (14/15) voorbeschouwingVanmiddag om 16.45 staat de wedstrijd AJAX-PSV op het programma.
Twee ploegen die nog ongeslagen zijn.....op zich niet zo moeilijk na 2 wedstrijden.
Ze staan vandaag voor de 59ste keer tegen over elkaar. De laatste winst van PSV in Amsterdam was in januari 2008 toen wist PSV te winnen met 0-2, dus het word weer tijd. Als Feyenoorder komt het mij beter uit dat het gelijk spel word.

Lasse Schone wist de eerdere competitiewedstrijden dit seizoen al 3x trefzeker te zijn en Memphis Depay 4x.

PSV moet uitkijken voor het jonge AJAX talent Anwar El Ghazi, afkomstig van Feyenoord, maar omdat hij tijdens de trainingen niet genoeg gedisciplineerd was wilde Feyenoord heb niet houden. Tijdens de wedstrijd vorige week AZ-AJAX viel hij enorm op, een echte uitblinker was El Ghazi.

Bij AJAX keren de verdedigers Joel Veltman en Ricardo van Rhijn terug in de ploeg, PSV komt zonder de geblesseerde Santiago Arias naar de ArenA maar kan wel beschikken over Jetro Willems.

Als we kijken naar het verleden AJAX-PSV, staat PSV er slecht voor: van de 59 wedstrijden heeft PSV er 14 gewonnen, 15 gelijk gespeeld en dus 30 verloren. De grootste overwinning van Ajax komt uit het seizoen 1964/1965 daar wonnen de Amsterdammers met 5-0. Oef!
Maar als we gaan kijken naar de statistieken in de ArenA staat PSV er beter voor van de 25 officiële competitiewedstrijden in de ArenA tegen AJAX wist PSV er 12 te winnen, 3 gelijk te spelen en 10 te verliezen....dus er is hoop voor de Eindhovenaren.

Van de laatste zes thuiswedstrijden wist AJAX 5x de nul te houden alleen Vitesse wist er 1x te scoren.
AJAX verloor slechts 3 van de 53 thuiswedstrijden, 38 overwinningen en 12 gelijke spelen.

Ik wens beide ploegen heel veel succes.....maar PSV net ietsjes meer ;-)Geen opmerkingen:

Een reactie posten