zaterdag 9 augustus 2014

Symphonica in Rosso

Voor het eerst sinds 2006 is er dit jaar geen Symphonica in Rosso. Concertorganisator Mojo kon geen hoofdartiest vinden voor het muziekspektakel.

Jammer is dat wel want de afgelopen jaren was het steeds uitverkocht ongeacht wie er optrad. En het waren zeker niet de minste, bij twee van de edities was ik zelf bij ''Nick en Simon: Symphonica in Rosso 2011" en ''Lionel Richie: Symphonica in Rosso 2008''

Symphonica in Rosso werd altijd gehouden in het GelreDome, 1x was het wegens ziekte van Anouk editie 2013 verplaatst naar Ziggo Dome. In het GelreDome is maar liefst plaats voor 32.000 mensen. Het GelreDome beschikt over een supergoed geluidssysteem waardoor al vele artiesten voor deze toplocatie hebben gekozen. 

Het begon allemaal met Marco Borsato in 2006, hij stond maar liefst 10x in een uitverkocht GelreDome en brak daarmee alle records, meer dan 300.000 bezoekers gingen naar zijn concerten. Onder begeleiding van het 40-koppige symfonisch orkest onder leiding van Guido's Orchestra kleurde het hele stadion rood, dat alles bij elkaar zorgde ervoor dat heel Nederland verslaafd raakte aan het succesvolle fenomeen Symphonica in Rosso. 

Door het succes in 2006 werd er besloten om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.
In 2007 stond op de bühne Paul de Leeuw, ook hij wist er een groot succes van te maken. Hij zorgde voor 5x een uitverkochte GelreDome. Paul zorgde voor schaterlachmomenten maar zeker ook voor kippenvel dat alles bij elkaar was het één groot feest.

 

In 2006 en 2007 waren het Marco en Paul die voor een mooi feest zorgde, tijd om wat internationaal talent naar Arnhem te halen. Het was de beurt aan Lionel Richie, door een actie bij QmusicNL waarbij ik gewonnen had, had ik het geluk erbij te kunnen zijn. Ik zat enorm ver weg, maar dat was geen enkel probleem, wat heb ik genoten, wat kan die man een enorm mooie show wegzetten. Zong ook veel bekende hits uit The Commodores. Gastartiesten waren o.a Trijntje OosterhuisCandy Dulfer en Alain Clark.   

2009 stond ook in het teken van het faillissement van The Entertainment Group, het artiesten bureau van Marco Borsato. Mede door het faillissement kon bijna de 4e editie met Diana Ross niet doorgaan. Dankzij Marco Borsato en Mojo Concerts kon de diva uiteindelijk toch nog zorgen voor twee uitverkochte shows met blije fans. Wat ik vooral van Diana Ross heb onthouden van dat jaar was dat de diva bijzondere eisen stelde in haar kleedkamer, één daarvan was dat ze m&m's wilde maar de kleuren moesten wel gescheiden blijven.

2010 Symphonica in Rosso bestond 5 jaar, Sting was de artiest voor het jubileumjaar.
Hij wist 60.000 man naar het GelreDome te trekken. Sting zong uiteraard ook nummers van The Police waar hij als eerste wereldwijd bekend mee werd.
 

En dan was voor mij 2011 de alles mooiste editie met Nick en Simon. Ze zorgde samen met Guido's Orchestra voor een geweldige show, die maar liefst 4x uitverkocht waren. Al hun bekende hits kwamen voor bij alleen dan in een ander jasje. Gastartiesten waren Acda en de Munnik, Pearl Jozefzoon en de 3J's. Voor Nick en Simon was het, het eerste stadion concert ooit...ze hadden er een geweldige tijd. Zoals Simon zei het voelde even als hun 2e thuis. Speciaal voor deze editie gingen Nick en Simon even uit elkaar en werden er twee nieuwe duo's gevormd ''Keizer en de Munnik'' met hun hit ''Kijk me na'' en ''Nick en Thomas'' met hun hit ''Sterker nu dan ooit'' die twee duo's zorgden beide voor een nr1 positie in de Nederlandse hitlijsten.

Editie 2012:
Doe Maar de populairste band die Nederland ooit gekend heeft kwamen nogmaals bij elkaar voor vier onvergetelijke avonden in het GelreDome. Er werd nog lang na-gepraat over de bijzondere uitvoering van de tijdloze reggaemuziek. Bekende hits als Doris day, Sinds 1 dag of 2 (alweer 34 jaar oud) en Pa kwamen voorbij. Gastartiesten waren er ook dit keer bij, dat waren o.a Frank Boeijen, Het Goede Doel, VOF de Kust en Gers Pardoel. Gers en Doe maar hebben ook een duet gezongen en dat heet ''Liever dan lief''


Vorig jaar zorgde Anouk de editie Symphonica in Rosso, twee shows werden afgelast wegens stemproblemen die werden later het jaar gehouden in Ziggo Dome. Ze stond het gehele jaar eigenlijk wel dominerend in het nieuws door haar deelname aan het songfestival en haar uitspraken over de pietendiscussie die bij vele niet in goede aarde viel. Als je deze editie vergelijkt met voorgaande editie's dan kan je dit best bescheiden noemen, de aankleding. Ook qua aankleding houdt Anouk het simpel. De meeste tracks blijven vrijwel intact. Oftewel Anouk doet het goed en mooi maar wel op haar eigen(wijze) manier.

Volgend jaar is het (gelukkig) gewoon de bedoeling om Symphonica in Rosso te laten plaats vinden in het GelreDome met een geweldige artiest. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten