vrijdag 8 augustus 2014

Voetbal Eredivisie 14/15


Vandaag start het nieuwe Eredivisie voetbalseizoen......eindelijk!

Hoe ziet ronde 1 eruit?
PEC Zwolle speelt vanavond om 20.00uur tegen FC Utrecht.
Zaterdagavond om 18.30 spelen FC Heerenveen en FC Dordrecht tegen elkaar.
Om 19.45 is het de beurt aan NAC-Excelsior en SC Cambuur-FC Twente.
Om 20.45 Heracles Almelo tegen AZ Alkmaar.
Zondag ADO Den Haag tegen mijn favoriete club Feyenoord Rotterdam om 12.30uur.
Om 14.30 Ajax-Vitesse en Go Ahead Eagles tegen FC Groningen en we sluiten deze ronde af om 16.30 met de Brabantse kraker WillemII tegen PSV .

Wat maakt de eredivisie nou zo leuk? Je kan er van alles in verwachten van mooi spannend voetbal tot bizar slecht spel.....het wordt de afgelopen jaren ook wel de Mickey Mouse competitie genoemd, die term komt uit midden jaren '80 van Brian Clough een Engelsman die de Nederlandse competitie maar weinig voor vond stellen. Sindsdien gebruiken veel trainers, spelers, analytici en journalisten de term.

Belangrijke nieuwtjes per club op een rij:
NAC:
Jelle ten Rouwelaar kan een record verbreken als hij tegen Excelsior in de basis start is dat voor de 205e keer de 204 wedstrijden daarvoor speelde Jelle van de eerste tot laatste minuut. Het record deelt hij nu nog met Ruud Hesp oud-keeper van  onder meer FCBarcalona die ook 204 wedstrijden speelden van begin tot eind.

PEC Zwolle:
PEC Zwolle loot in de Europa League Sparta Praag. De eerste thuiswedstrijd zal plaatsvinden op 21 Augustus de return is op 28 Augustus.

PSV:
PSV heeft twee aankopen  gedaan: Luuk de Jong over gekomen van Borussia Mönchengladbach  en reserve keeper Remko Pasveer overgekomen van Heracles Almelo

Feyenoord:
Tijdens de Wedstrijd ADO-Feyenoord wordt er stilgestaan bij de vliegtuigramp, Rein was een groot ADO supporter, in de 17e minuut word hij herdacht door middel van spandoeken en applaus .

ADO Den Haag:
Rond de thuiswedstrijd a.s zondag tegen Feyenoord zal de Fanshop al om 10 uur geopend zijn

Ajax:
Ajax verkoopt Lukoki aan PEC Zwolle

FC Utrecht:
Vanwege de uitschakeling van Feyenoord in de Champions League is de wedstrijd Feyenoord-Fc Utrecht verplaatst naar zondag 24 Augustus.

AZ:
Go Ahead Eagles heeft Fernando Lewis voor de rest van dit seizoen van AZ gehuurd.

FC Twente:
Mokotjo verruilt PEC Zwolle voor FC Twente

Excelsior:
Het gepromoveerde Excelsior wil morgenavond punten pakken in Breda tegen NAC . Ze willen direct beginnen met indruk maken en  een goeie start.

FC Dordrecht:
FC Dordrecht huurt Ricky van Haaren van ADO Den Haag

FC Groningen:
FC Groningen moet het zondag in de Adelaarshorst doen zonder Lorenzo Burnet, hij heeft last van een heupblessure

Go Ahead Eagles
Edwin van de Lugt (voorzitter) vindt dat de Fifa de plank volledig mis slaat met het verbieden van boodschappen/teksten onder wedstrijdshirts. (ben het helemaal eens met de voorzitter)

Heracles Almelo:
Doelman Dennis Telgenkamp begint op zijn 27ste bij Heracles Almelo en dat is gelijk ook de eerste eredivisie club waar hij zal starten. Hij popelt om te mogen beginnen .

SC Cambuur:
Cambuur is een paradijs voor spelers die hun carrière nieuw leven in willen blazen. Ook dit seizoen zijn er weer twee spelers op huurbasis bijgekomen: Albert Rusnak van Manchester City  en Dejan Meleg van Ajax.

SC Heerenveen:
Trainer Dwight Lodeweges weet nog niet of hij morgen een beroep kan doen op Pele van Anholt hij heeft een blessure aan zijn buikspier, die liep hij vorig weekend op bij een oefenduel tegen Levante.

Vitesse:
Viergever mist competitie start tegen Vitesse, Viergever heeft nog zo veel last van zijn kniewond dat hij een week niet heeft mee kunnen trainen

WillemII:
WillemII vindt nieuwe hoofdsponsor, een bedrijf uit Rijen genaamd Tricorp gespecialiseerd in bedrijfskleding.

Ik heb weer heel veel zin in de alle voetbalwedstrijden, hoop dat jullie voetbalfans er ook net zo van zullen genieten. Dat het maar weer een mooi sportief seizoen mag worden.

En tja.....omdat het toch nog steeds gebeurd nog even een verzoekje:






Geen opmerkingen:

Een reactie posten