zaterdag 14 maart 2015

Herman van Veen ''50 jaar in het vak''

Ik ben vandaag zo vrolijk.....want: Herman van Veen heeft vandaag dubbel feest, vandaag wordt hij 70 jaar en zit hij 50 jaar in het ''vak'' en ja welk vak... Want Herman doet behoorlijk veel: Clown, cabaretier, schrijver, regisseur, musicus, acteur en presentator. Een veelzijdige man dus.

Even wat hoogtepunten uit 50 jaar Herman
In 2008 onthulde Herman de miniatuurversie van Theater Carré in Madurodam in Den Haag.
In dat zelfde jaar komt er een door TNT Post vervaardigd Herman van Veen postzegelboekje met negen zegels van €0,44 waarop een zeer jonge Herman van Veen te zien is.

In 1994 zong Herman voor aanvang van de vriendschappelijke interlandwedstrijd Canada-Nederland het Wilhelmus

Wat verder terug in de tijd, 1976: Na afloop van zijn laatste jubileumvoorstelling in de Haagse Koninklijke Schouwburg, draagt cabaretier Wim Kan de Louis Davidsring over aan Herman van Veen. De Louis Davidsring is een prestigieuze Nederlandse onderscheiding op het gebied van kleinkunst.

In 2008 las Herman een Sinterklaasverhaal voor dat hij schreef voor Douwe Egberts.

In 1999 krijgt Herman een Kruis van Verdienste opgespeld door de Duitse ambassadeur E. von Puttkamer. De Duitse regering vindt dat Herman met zijn 1000 optreden en 50 platen en cd's in de Duitse taal een belangrijke bemiddelaar is tussen Nederland en Duitsland.

In 2010 treedt Herman op in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam ter gelegenheid van zijn 65ste verjaardag, hij neemt dan ook een Edison Oeuvreprijs kleinkunst in ontvangst.

In 1983 reikt Burgemeester van Den Haag, Drs. F.G.L.L Schols de Schevenings cabaret prijs uit aan Herman.

Vorig jaar opende Herman de vernieuwd foyer van Theater Carré.

Mijn persoonlijke hoogtepunt is: in het Duits vanwege het nummer, de humor en de muziek.

Dan uiteraard ook een keer zoals we hem allemaal kennen in het Nederlands uit de geweldige kinderserie Alfred Jodokus Kwak


Geen opmerkingen:

Een reactie posten