zondag 21 september 2014

Dag van de vrede 21-9-2014


                     Alicia Keys probeert op deze manier aandacht te geven aan ''Dag van de Vrede''
21 September is de Internationale dag van de Vrede, maar er zijn twee van dit soort dagen, de andere valt op 1 januari.

1 januari wordt er bij de Katholieke kerk bij stil gestaan en  21 september is een dag van internationale vrede, bedacht door de VN. Doel is wereldwijde dag van wapenstilstand en geen geweld.

Natuurlijk geweldig als er op die dagen geen geweld wordt gebruikt, vraag me alleen wel af of dat iets is wat lukt en als dat al lukt word er waarschijnlijk de dagen,weken en maanden daarna weer dubbel en dwars geweld gebruikt. 

Nooit meer geweld en nooit meer oorlog.....denk dat ondenkbaar is op deze aarde, helaas!
Als je vandaag al kijkt in de media en dan zal ik het nog niet eens hebben over de oorlogen:
-Alkmaarder om het leven gebracht (steekpartij)
-Man met knuppel ziekenhuis in geslagen
-Groninger toegetakeld met ijzeren staaf
-Man in Oosterhout mishandeld door indringers

Zo heb ik even wat nieuws berichten met geweld uit eigen land uit de media gevist. En het trieste is, elke dag staan de kranten weer vol met dit soort berichten uit binnen en buitenland en vaak dan ook nog de berichten over de oorlogen en dreigende situaties.


Ik ben zelf ook tegen geweld, hoop het dan zelf ook nooit te hoeven gebruiken. Ben van mening dat niemand geweld hoeft te gebruiken, de enige reden om ''geweld'' toe te passen is om jezelf te kunnen verdedigen.

Als we allemaal elkaar meer met respect behandelen en elkaar in zijn of haar waarde laten. Probeer niet te makkelijk en te snel over een ander te negatief oordelen, zelf ben je uiteindelijk ook niet perfect en de persoon over wie je (te snel) negatief oordeelt heeft ook hele mooie eigenschappen en ja bij de een moet je verder zoeken dan de ander . 
Het politieke geruzie, de oorlogen en de terreurgroepen dat is zo groot, van die problemen kunnen wij nooit winnen, maar misschien kunnen we allemaal op onze eigen manier proberen de wereld te verbeteren.....wie niet waagt....en zoals ze altijd zeggen, verbeter de wereld begin bij jezelf.

Op deze manier probeer ik vandaag aandacht te schenken aan de ''Dag van de vrede'' .
Hoe zou jij het liefst vrede op aarde zien? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten