vrijdag 19 september 2014

De Klassieker Feyenoord - Ajax 2014/2015Nog 50 uur voor we beginnen aan de klassieker Feyenoord - Ajax.
Altijd een spannende mooie wedstrijd.

Nu alvast om op te warmen wat feitjes en nieuwtjes rondom de wedstrijd van a.s zondag om 14.30 uur.

Lasse Schone speelt niet mee bij Ajax, hij heeft afgelopen woensdag een liesblessure opgelopen tijdens de Champions League wedstrijd tegen PSG - Paris Saint-Germain .

Ongeacht waar Ajax of Feyenoord  in de ranglijst staat, is deze wedstrijd geplaatst op nummer 5 van de 50 Greatest Derbies.

De grootste overwinning van Ajax op Feyenoord was in 1983 gewonnen met 8-2. De grootste overwinning van Feyenoord op Ajax was in 1964 met 9-4

In de aankomende wedstrijd staan keeper van Ajax Jasper Cillessen en ex Ajax keeper, nu keeper van Feyenoord Kenneth Vermeer tegen over elkaar. Cillessen vindt dat Feyenoord er met Vermeer er op vooruit gegaan is. De eerste twee wedstrijden waarin Vermeer bij Feyenoord speelde zijn verloren
2-0 gisteren tegen Sevilla FC en vorige week zaterdag verloren met 2-1 tegen WillemII .

Feyenoord trainer Fred Rutten staat na 3 maanden onder druk. Hij doet het nu slechter dan zijn voorganger Ronald Koeman, Koeman behaalde na vijf duels zes punten en Rutten vijf punten uit vijf duels.

In totaal zijn er 175 wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Waarvan er 78 gewonnen door Ajax, 42 gelijk gespeeld en 55 gewonnen door Feyenoord.

Supporters en voetballiefhebbers heel veel plezier aankomende zondag met de wedstrijd van het jaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten