dinsdag 9 september 2014

EK '16 kwalificatie Tsjechie - NederlandGuus Hiddink heeft het ''stokje'' van Louis van Gaal overgenomen, de eerste oefenwedstrijd tegen Italie verloor het team met 2-0 en een rode kaart op naam van Bruno Martins Indi , die kaart heeft gelukkig geen consequenties voor de wedstrijd van vanavond : Tsjechie - Nederland 20.45 (te zien op NPO3).

Ondanks dat de kaart van BMI geen gevolgen heeft, wordt hij wel vervangen door verdediger Veltman (speler van Ajax). En de kans is erg groot dat Depay nu niet op de bank start maar op het veld, waar hij ook gewoon hoort met zijn kwaliteiten, deze keuze gaat wel ten kostte van Jermain Lens.

Tsjechie heeft onder trainer Pavel Vrba nu vier wedstrijden gespeeld en allemaal verloren, Vrba ziet Oranje als favoriet, maar ziet ook kansen voor zijn Tsjechie. Tsjechische aanvoerder Rosicky die jarenlang samen speelden met Van Persie bij Arsenal, vind Van Persie een complexe speler die op elk moment kan scoren.

Tsjechie staat op de 35ste plek in de Fifa ranking en Oranje 3e. Ze speelden 19x eerder tegen elkaar. Oranje won er 6, 4x gelijk en 9x verloren. Hopelijk staat het vanavond nog steeds op 9x verloren.

Oranje krijgt vanavond steun van 700 supporters in het uitverkochte stadion Generali Arena in Praag. Omdat Oranje uit speelt, spelen we in het blauwe uit-tenue.
Alle 23 Oranje spelers die meegaan naar Praag zijn fit. Bekende namen die er niet bijzijn wegens blessures zijn: Arjen RobbenRon VlaarKlaas Jan HuntelaarJordy Clasie en Rafael Van der Vaart
Geen opmerkingen:

Een reactie posten