vrijdag 26 september 2014

Marco Borsato


Het is alweer twintig jaar geleden dat Marco Borsato is doorgebroken, maar vier jaar eerder kreeg hij al wat bekendheid toen hij de soundmixshow won met de Nederlandstalige vertolking van het nummer ''At this moment'' van Billy Vera.

Zijn eerste nummer 1 hit bleef ook gelijk 12 weken op 1, dat is het nog altijd bekend nummer ''De meeste dromen zijn bedrog'' . De meeste hits van Marco zijn geschreven door John Ewbank.

Marco heeft in zijn muzikale verleden ook al heel wat duetten op zijn naam staan:
Marco&Trijntje Oosterhuis: Wereld zonder jou
Marco&Sita: Lopen op het water (voor de bruiloft van Koning Willem Alexander en Koningin Maxima in 2002)
Marco&Do: Voorbij
Marco&Ali B: Wat zou je doen
Marco&Andrea Bocelli: Because we believe
Marco&Lange Frans: Kom maar op
Marco&dochter Jada: Samen voor altijd
Marco&Lucie Silvas: Everytime i think of you

In 2008/2009 hebben Marco en zijn gezin in een dalletje gezeten door het faillissement van The Entertainment Group. In 2011 is Marco geopereerd aan een stembandpoliep., een ander toch stuk vervelend dal waar Marco gelukkig ook goed uit is gekomen is de TIA die hij dit jaar heeft gehad.

Sinds 1998 is Marco ook ambassadeur van War Child , voor War Child is het nummer de ''Speeltuin'' geschreven. In 2004 heeft hij 16 concerten in de Kuip en 1 concert in sportpaleis Antwerpen stilgelegd op aandacht te vragen voor War Child. Om aandacht te vragen voor War Child heeft Marco ook één keer geschitterd op het witte doek in de film ''Wit Licht''

Een ander succesvol ''project'' waar Marco aan mee werkt is The voice of Holland waar hij de coach is van Team Borsato, dat doet hij ook bij The voice Kids,

In de afgelopen 24 jaar heeft Marco 57 diverse prijzen voor zijn werk in ontvangst mogen nemen met als uitschieter 20 TMF Awards.

Persoonlijk denk ik wel dat Marco de meest succesvolle Nederlandstalige artiest is tot heden en er heel wat moet gebeuren wil iemand zijn successen evenaren.

Omdat het nu 20 jaar geleden is dat hij z'n eerste nummer 1 heeft behaald vond ik het tijd voor een Marco Borsato Blogje. Hoop dat we nog lang van zijn muzikaliteit mogen genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten