zaterdag 6 september 2014

Ontruimingsoefening op vrijwilligersfeest MEKVandaag was weer het jaarlijkse vrijwilligersfeest bij het MEK.
Met z'n alle gezellig gekletst, gedronken en gegeten.
Toen ik binnenkwam bij de boerderij zal ik al wat knaagdierenkooien in de gang staan, was wegens ontsmetting van de stal....nou ja dat kan natuurlijk.
Uiteindelijk was er iedereen, ging ik bij de kinders aan tafel zitten, we zouden gaan gourmetten, we zaten net en daar waren ineens de BHV-ers die riepen dat we snel naar buiten moesten, er werd ontruimd want de stal stond vol rook en de brandweer was gebeld. We maakte buiten maar wat lol, toen zagen we ook dat er rook boven het dak uit kwam, m'n gsm was bijna leeg maar checkte nog snel nog even de 112 meldingen, vreemd ons adres stond er niet bij, bij de laatste ontruiming was dat wel, stopte m'n gsm weg en zagen een brandweerauto aankomen rijden met sirene's zonder blusapparaat.....erg vreemd. Hij ging naar binnen.
Uiteindelijk viel alles op z'n plek, het was een oefening, gepland door de BHV-ers en de brandweerman was de overbuurman die werkte bij de brandweer en graag meewerkte. De rook in de stal was veroorzaakt door rookmachine. Vond het goed dat dit niet vooraf vermeld was, dan pas merk je pas of iedereen volgens het ontruimingsplan handelt.

Er waren mensen die direct eerst hun spullen wilden pakken, indien er daadwerkelijk brand is en je kan bij je persoonlijke spullen mag je die nog pakken, word dat te gevaarlijk moet je dat natuurlijk niet doen.
Als er zoals bij ons een ruimte is met alleen rook en muur/deur aan de andere zijde is koud, wil niet zeggen dat er niks aan de hand is, doe je op dat moment de deur open en er komt zuurstof bij, kan dat een hele grote steekvlam veroorzaken.
Na deze korte uitleg en applaus voor deze brandweerman werd ie opgehaald door z'n dochter want het eten was klaar en dan was het ook mooi tijd voor ons om dan echt te gaan eten.

De rest van de avond was zeer geslaagd, gezellig geklets, goed gegeten en ook maar weer eens een keertje verstoppertje gespeeld......en ja toen we weer naar huis reden gezorgd dat de kinders hun fietsverlichting aan deden. Van gezellig spelen weer terug naar de verantwoordelijke volwassenen :)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten