vrijdag 6 juni 2014

Oost West thuis BestZo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen als je ouder word......maar wat komt daar allemaal bij kijken ?
Om dat te weten te komen , kon je vandaag naar het gemeentehuis in Oosterhout .
Daar was van 09.30 uur tot 17.30 een evenement genaamd : '' Oost west , Thuis best ''

Het was mogelijk om een theatervoorstelling te bezoeken '' Als je overmorgen oud bent '' door middel van liedjes en korte scenes kwam je in aanraking hoe je met veel plezier zelfstandig kan blijven wonen . Na afloop was er de mogelijkheid vragen te stellen . (vooraf aanmelden was wel nodig , want vol=vol , en het was goed bezocht )

Diverse organisaties en bedrijven stonden paraat om informatie te verschaffen over (ver)bouwen, huren, vrijetijd, hulpmiddel, zorg, huishoudelijke hulp en andere eventuele diensten .

H19 , ook wel bekend in Oosterhout als centrum voor Kunst was er ook voor Workshops : Dans, keyboard, schilderen en beeldende kunst. Het zou zomaar kunnen dat bezoekers hier hun nieuwe hobby hebben gevonden . Ook daar was de mogelijkheid om vragen te stellen aan de docenten .

Gemeente Oosterhout , bedrijven en organisaties hebben goed samengewerkt en ervoor gezorgd dat deze dag mensen weer wat wijzer zijn geworden. Het was druk bezocht

Zelf denk ik dat deze dag opgezet word omdat vanuit de regering het plan is om ouderen steeds langer zelfstandig te laten wonen , toelatingseisen voor verzorgingshuizen worden zwaar aangescherpt . Ouderen die bijvoorbeeld dementeren of in een rolstoel zitten  moeten thuis blijven wonen en dan maar door vrienden en familie geholpen worden . Honderden verzorgingshuizen moeten daardoor de deuren sluiten , ouderen worden eenzamer en krijgen niet meer zo goed professionele zorg als dat eigenlijk zou moeten.....
Zou moet je toch niet oud willen worden ? Het kan gevaarlijk zijn voor de ouderen zelf , maar ook voor omwonende (denk aan vergeten gas dicht te draaien) . Ik zal niet zeggen dat ik de verzorgingshuizen alles vind , maar de plannen zoals nu vind ik echt niet oké! Hoop dat de regering hierin nog bijdraait .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten