zaterdag 7 juni 2014

Oosterhout Live '14Heb al heel wat festivals gezien, maar het allerleukste festival wat ik ken is toch echt wel Oosterhout Live ......omdat het lekker dichtbij is, geweldige muziek, het loopt nooit uit en één groot Hollands gezellig feest.

Gisteren was alweer de 6e editie van een uitverkocht  Oosterhout Live dag 1 : Aangekomen fiets richting ''bewaakte'' fietsenstalling, tenminste dat dacht ik , je betaalde €2,- aan de polen die bij het hek stonden en kreeg 2 dezelfde nummers 1 voor je fiets en 1 voor jezelf . Aan het eind van de avond , niemand meer te zien voor bon controle dus kon gewoon weg rijden, beetje vreemd , ze waren vast een biertje drinken ;-)

Maar goed na het weg zetten van m'n fiets ging ik er vanuit dat ik net zoals bij de vorige 5 edities van Oosterhout Live gefouilleerd zou worden, ook op de website stond dat er  beveiliging was en streng gecontroleerd was, toch niet mocht zo doorlopen na het laten zien van mijn kaartje .....ook prima :)
Wat consumptiebonnen gekocht ( €2,50 p.stuk) en het feest kon beginnen .

Feest dj Willem de Wijs bracht de sfeer er al erg goed in met leuke feestnummers , dat deed hij van 17 tot 19 uur daarna kwam presentator van Oosterhout Live : Nick Nielsen de avond openen , hij vertelde ook dat Oosterhout Live elke editie ervoor .....toen er nog geen tent was in principe altijd slecht weer was, dus men dacht laten we een tent weg zetten ......word het 30 graden :) voor Nick de openingsact aankondigde maakte hij samen met de dj nog een selfie
Toen was het tijd voor de openingsact : Carlo en Leo of zoals de meeste hun kennen ''Helemaal Hollands'' het duo wat van elk Hollands nummer een feestnummer weet te maken . Super gezellig !
Elke artiest speelde een half uur dus na een half uur was het alweer tijd voor de volgende artiest en dat was Henk Dissel , enkele fans hadden hem al achter de schermen gespot , voor Henk was het alweer het 4e jaar op Oosterhout Live , blijft een leuke artiest , je ziet hem groeien . Top! Na Henk Dissel kondigde Nick Nielsen alweer de volgende aan , voordat hij z'n naam had genoemd maar begon over glitters en huispakken wist iedereen al genoeg , het was tijd voor Roy Donders , niet echt mijn favoriete muziek , vond hem ook niet keigoed, maar z'n entertainmentgehalte is erg hoog en das toch zeker ook een vet pluspunt , drie jaar geleden stond Roy zelf nog tussen het publiek , mooi zoals het dan allemaal kan lopen. Roy zong twee keer zijn nieuwste single ''man van de handel''

......natuurlijk ook te downloaden via itunes . RTL5 was er ook bij aanwezig voor de opnames van '' Roy Donders   : meer dan stylist van het zuiden'' . Na Roy was het tijd voor foxtrot zanger Willem Barth , de man van het levenslied , o.a bekend van ''Lieve Heer heb medelij'' . Willem Barth was klaar en daar was dan voor mij het hoogtepunt van de avond Thomas Berge  .....de Robbie Williams van Nederland ......jeetje , heb hem al 5x gezien op Oosterhout Live maar wat is hij ongelofelijk goed , goede stem , entertaint lekker , heb mezelf helemaal schor gezongen :) zoals bij de eerdere edities deed hij ook de Robbie Williams  medley en dat deed hij weer fantastisch . Hij zong zijn nieuwste single ''morgen'' en de eerste single van zijn album Berge Verzet ''alleen omhoog'' daar is hij zelf ook enorm trots op omdat hij daar zelf aan meegeschreven heeft . Van Nick Nielsen kreeg hij na afloop nog een cadeau omdat het zoontje van Thomas , Jack gisteren alweer 1-jaar geworden . Thomas zelf vond dit tot nu toe een van de mooiste edities van Oosterhout Live en beloofde er volgend jaar er weer bij te zijn .....nou dan ik ook ;-) . Dan is het de beurt aan de ster van eigen stad Oosterhout , ambassadeur van Oosterhout Live : Vinzzent ....die geniet van begin tot eind , zingt , danst , laat kinderen op podium mee zingen en dansen en plakt er doodleuk nog kwartiertje extra optreden aan vast . Vervolgens kwam Stef Ekkel zingen over zijn ''Woonboot'' en ook zijn hit ''Waarheen , waarvoor'' zong hij . Verder wist ie er nog een lekker feestje van te maken . Dan was het alweer tijd voor feestganger René Schuurmans , dit jaar wordt hij 50 maar elk optreden zorgt ie voor een groot springfestijn , ''laat de zon in je hart'' zijn bekendste nummer ontbrak natuurlijk ook vanavond niet . Vlak bij Oosterhout hebben we het dorpje Raamsdonksveer liggen , daar hebben we een duo wat daar en in de regio heel groot is Gebroeders Ko ......''toeter op mijn waterscooter'' ''Boten Anna'' en natuurlijk het nummer ''Voor Oranje'' dat feestduo deed het ook weer geweldig. En dan was het alweer tijd voor de laatste van de avond.....maar niet zomaar iemand, iemand die een week voor het WK, misschien via zijn nummers het vertrouwen bij de supporters en zijn fans toe kan zingen : Heb het natuurlijk over niemand minder dan Wolter Kroes, met zijn "Viva Hollandia'' en "Oranje Verover'' en zijn andere vrolijke up-tempo hits wist hij er weer een knallend feest van te maken , wie weet weer een aantal extra mensen die dankzij  hem het geloof in Oranje hebben gekregen ;-)

Hoop dat we nog heel wat jaren van Oosterhout Live mogen genieten !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten